Sådan bor du småt, men godt

Priserne stiger på boligerne, og kvadratmeterne bliver mindre. Nogle vælger selv at bo småt, da det har sine fordele. Det kan dog være svært af finde plads til alle sine ting, hvis man rykker fra noget stort til småt.

Ligeledes bliver pladsen også hurtigt brugt, hvis man har børn. Hvordan får du mest muligt ud af kvadratmeterne? Et af de steder man kan spare meget plads, er under sengen. Det kan derfor være en god ide at kigge på alternativer til det normale, så du kan bo godt men småt.

Vælg en seng med opbevaring

En seng med indbygget opbevaring har mange gode fordele. Du får ekstra plads, selvom sengen måske har en stor størrelse. Om du vælger en enkeltmandsseng med skuffer, er det fortsat et smart koncept. Eksempelvis ville sådan en seng passe perfekt ind på børneværelset. Her vil du kunne smide legetøj og andet rod ned i om aftenen, inden der bliver sagt godnat.

Den praktiske opbevaring er også fantastisk i soveværelset, da man kan ligge sengetøj og andet derned. Senge med skuffer går samtidig hele vejen ned til gulvet, så man slipper for rengøringen under sengen, eller at ting forsvinder væk under sengen.

Opbevaringssengene vokser i popularitet, og der produceres mange forskellige valgmuligheder. Det kan være svært at navigere rundt i. Heldigvis giver de mange forskellige løsninger også mange muligheder for at finde den perfekte løsning til netop dig og dit hjem. Læs mere her om de forskellige løsninger.

Kast dig ud i det, og prøv dig frem til den rette løsning

Ideen med at kunne åbne noget og gemme ting er fantastisk til et mindre hjem. Eksempelvis kan det også være en god ide, at have en sofa man kan gemme tæpper og puder i. Du kan eventuelt også bytte nogle af spisebordsstolene ud med en bænk med opbevaring. Der er efterhånden mange muligheder og løsninger da flere og flere bor småt – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Det kan være en fordel at tage arbejdshandskerne på og bygge et DIY-projekt til hjemmet. På den måde kan du helt selv bestemme form og funktion, som møblet skal have. Det kan være særligt praktisk i ældre bygninger, som tit har skråvægge eller indhak i muren. Eksempelvis kan du bygge et skab, som passer til de skrå vægge, og dermed udnytte mest muligt plads til opbevaring.

For at skabe mere rum og fleksibilitet kan det også være en ide at sætte hjul under mange af møblerne. Så kan du skubbe rundt på møblerne, så der kan være plads til gæster eller leg på gulvet. Et rum kan nemlig hurtigt blive tungt og rodet, hvis der er mange ting på et sted. En løsning er selvfølgelig at rydde ud i sine materielle ting, men det kan også hjælpe at løfte ting fra jorden. Hæng eksempelvis hylder op i stedet for et stort skab på gulvet. Så føles rummet oftest mere overskueligt.

Mulighederne er uendelige. Prøv forskellige ting af for at se, hvilke løsninger passer bedst til dit hjem, så du kan bo godt men småt.